csütörtök, január 21, 2010

a változásokról. (akár haladóknak is)

1- a változás változtat. ezt, bármilyen meredek: tudatosítani kell.

2- a változás sosem ér véget igazán. annak a végnek ugyanis általában halál a neve.

3- a változás jó dolog. másképp nem változna semmi. igaz, hogy leggyakrabban úgy tűnik, hogy a rossz felé változik a változó, de a jó oldal előbb-utóbb szembetűnővé válik. ha merjük figyelni a megjelenését.

4- a változás fáj. jó dolog, de fáj. olyan nagyon fáj néha, hogy azt hinni: nem is jó dolog. pedig jó dolog.

5- a fájdalom, amit azzal élünk meg, hogy bevállaltuk, szembenéztünk a változással: nemessé tesz. érettebbé. felnőtté, a szó rendes, igazi értelmében.

6- a változás is változik. néha. de leginkább mindig.

7- mindenki változik. de ahogy az emberek egyedi mintái az emberiség előfordulható példányainak- értsd: mintapéldányai, azaz példánymintái- addig a személyre szabott változás is személyre szabott. és néha eltér. a másétól. talán ezért is fáj.





7'- hiába olvasod el, ettől még nem lesz könnyebb, kevésbé fájdalmasabb, ill. kényelmesebb. a tiéd: az életed, a változásod, a változásod módja is. ha nem tetszik- változtass rajta!


3 megjegyzés:

szoluska írta...

De azért jó így leírva látni, nekem kell, hogy akár idegenek is a szemebe vágják, hogy valami nem stimmel, akár ilyen közvetett módon is. Köszönöm.

Névtelen írta...

fájna? vajon?

p. kiscsuri írta...

névtelen:

igen. az igazi változások fájnak.
nekem legalábbis ez a felettébb kényelmetlen tapasztalatom az évek folyamán. de magamról, magamból és talán magamért beszélek(írok). a kintivilágban megjelenő szörnyen kísérteties hasonlóságok a véletlenek ironikus egybeesése. vagy(azaz: de inkább)nem. nem igazán hiszek a véltelenegybeesésekben. vagy egyáltalán: a véletlenben:).

szoluska:

köszönöm. egy tiszta(=mentálisan potens), boldog, tiszta(=fogalmazásilag potens) hajnali pillanatban fogalmazódott meg. és nagyonnagyon tudok örülni, hogy máris jó valakinek. vagy jobb. tőle. :)